Persbericht investering Area of People

AREA of PEOPLE trekt investering aan van grondleggers Europa’s grootste beleggingsplatform

Via deze investering gaat Area of People een lange termijn samenwerking aan met Lenos Equity. Deze financiering stelt AREA of PEOPLE in staat om haar marktleiderspositie op de Nederlandse vastgoedmarkt verder te verstevigen en haar internationale groeiambities te realiseren.

De oprichters van Lenos Equity stonden in 2013 aan de wieg van Europa’s grootste online beleggingsplatform DEGIRO. Gijs Nagel, “Het concept om mensen binnen het vastgoed met elkaar te verbinden en zo toegevoegde waarde te leveren sprak ons direct aan”.

AREA of PEOPLE, opgericht in 2018, ondersteunt ontwikkelaars, vastgoedeigenaren en beheerders bij het realiseren van hun doelstellingen rondom klanttevredenheid, duurzaamheid (ESG) en rendement. Dit kan alleen wanneer alle stakeholders slimmer met bewoners gaan samenwerken. AREA of PEOPLE biedt hiervoor een online platform en community coaching, vanuit de missie om van gebouwen en gebieden Micro-Dorpen te maken. 82% van de bewoners geeft aan dat de AREA of PEOPLE app direct bijdraagt aan een betere woonomgeving. Dit uit zich in een zeer hoge betrokkenheid onder haar gebruikers: de afgelopen 3 jaar was de gemiddelde adoptie 98% en 62% is dagelijks langer dan 4 minuten actief op het platform.

Joan Ronner, CEO van Area of People: “Met Lenos Equity aan boord hebben we niet alleen een investeerder met een lange termijn focus, maar ook toegang tot relevante expertise en een groot internationaal netwerk voor de verdere opschaling van AREA of PEOPLE.”

Lenos Equity Directeur Gert Jan Holstege: “De financiële sector maakte in de afgelopen 10 jaar maar beperkt gebruik van de laatste technologieën. Dit bood ruimte aan FinTech vernieuwers, zoals DEGIRO, in de sector. Een vergelijkbare situatie zien we momenteel in de vastgoedsector. We zien AREA of PEOPLE als een PropTech speler die het woongenot van haar gebruikers vergroot en zijn onder de indruk van de snelheid waarmee het platform nu al groeit. Wij kijken er naar uit om de onderneming te ondersteunen bij hun missie.

Share this story: