Tree House plint credits Provast

Provast wint tender Delftseplein Rotterdam in samenwerking met Area of People

Provast wint tender Delftseplein Rotterdam

Gemeente Rotterdam heeft Tree House van Provast geselecteerd als winnend ontwerp voor de ontwikkellocatie Delftseplein. Het markante gebouw van 140 meter hoog met gemengde functies zal verrijzen naast het Centraal Station, tussen Delftse Poort en Central Post. Het ontwerp is van PLP Architecture met co-architect Zones Urbaines Sensibles (ZUS).

Tree House omvat 41.000 m² en biedt een gevarieerd aanbod van 275 woningen. Het project bestaat uit circa 90 koop- en 185 huurappartementen, waarvan 30% in het middenhuursegment. Het kantoorprogramma van circa 15.000 m² richt zich met onder andere co-working operator TQ op innovatieve technologiebedrijven. Met het Rotterdamse innovatie- en cultuurplatform De Dépendance krijgt Tree House een publiekstrekker van formaat met een maatschappelijk relevante programmering. In de plint zorgen Rotterdamse horecaondernemers voor binnenstedelijke levendigheid. Met Tree House zet het Rotterdam Central District de volgende stap naar een meer gemengde en levendige omgeving. De bouw start naar verwachting in 2021 en de oplevering is gepland in 2024.

Teamprestatie

Het ontwerp van Tree House is tot stand gekomen onder leiding van Provast, PLP Architecture met co-architect ZUS, Royal HaskoningDHV, BRAND The Urban Agency en Groos.

Ook Area of People , TQ, De Dépendance, BBN Adviseurs, REBEL Group, Cambridge Innovation Center, MESS Group, Ron de Jong, en V2_ Lab for the unstable Media hebben meegewerkt aan Tree House.

Share this story: